Jak inni mam dylemat jakie opony kupić potrzebuje komplet w rozmiarze 205/55/16 do Golfa IV Hatchback 1.9 tdi ok. 120KM.
Budżet max. do 850zł.
Opony nad którymi się zastanawiam, ustawione priorytetowo:
Nie wiem czy w dobrym topicu ale zapytam. Czy jeśli opony 225/40/R18 przycierają mi się o element zderzaka w środku nadkola (bok opony) to powinienem zmienić rozmiar felg (na 17") wraz z oponami (215/x/R17) czy wystarczy mi założyć na fele inne opony (215/x/R18)?
A czy ktoś mógłby podpowiedzieć co zrobić z tymi moimi felgami? 8Jx18H2 ET 35 opona haczy o plastikowy element zderzaka wewnątrz nadkola. Zmienić na 17", zmienić na 18" z mniejszym ET czy może założyć węższą oponę?
A czy ktoś mógłby podpowiedzieć co zrobić z tymi moimi felgami? 8Jx18H2 ET 35 opona haczy o plastikowy element zderzaka wewnątrz nadkola. Zmienić na 17", zmienić na 18" z mniejszym ET czy może założyć węższą oponę?
Ja bym zostawił tak jak jest, tylko ostrym nożykiem podciąłbym haczący brzeg opony...
:twisted:
I się zastanawiam czy gdzieś jest haczyk? Bo cena bardzo śmieszna w sumie jak za "markowe" opony. PS. Kupiłem na 10 x 0% i działa więc jak ktoś chce troszkę odciążyć swój budżet i nic nie stracić to można śmiało
Komentarz